Almedalens digitala snackisar tisdag


Tisdagens digitala snackisar i Almedalen kan man läsa om i Resumé.

Sammanfattningsvis har det hittills i Almedalen inte varit något som direkt har stuckit ut och de mest engagerade posterna under tisdagen hade betydligt lägre engagemang än föregående dag. Fler unga toppar även fortfarande listan över de mest använda hashtagsen och det är även mycket fokus på migrations- och säkerhetspolitik.

Det är fortsatt mycket kritik mot NMR:s närvaro, något de vanligaste använda negativt laddade orden “hat” och “sjukt” vittnar om, men det är även mycket kritik mot polisen för att de gett NMR ytterligare demonstrationstillstånd. Hela 4% av alla inlägg om almedalen innehåller antingen NMR eller nordiska motståndsrörelsen. Värt att nämna här är att 95% av dessa inlägg innehåller kritik mot deras närvaro i Almedalen.

Dagens mest retweetade i Almedalen handlar om att Jonas Sjöstedts nämnt ordet gratis tre gånger i hans tal, den i Almedalen flitigt använda moderatorn Staffan Dopping ställde en fråga om varför LO hoppade av en panel och Annie Lööf om att det är en skam att NRM:s närvaro i Almedalen skrämmer andra till tystnad och syftar på att RFSL ställt in sina aktiviteter i Almedalen.

Folk har på allvar börjat gå på seminarium (ordet är det vanligaste substantivet i bevakningen) och ordet “intressant” är mest använt (hela 240 gånger senaste dygnet, tätt följt av “spännande” som använts 187 gånger).

Ser man till de mest populära Instagraminläggen hittar vi måndagens parti Vänsterpartiet i topp. Almedalskändisen Karin Adelskölds medverkan i TV4:s nyhetsmorgon väckte också mycket engagemang precis som nätverket Inte min horas bild från ett seminarium där de medverkar.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *