Almedalens digitala snackisar onsdag


Onsdagens digitala snackisar i Almedalen kan man läsa om i Resumé.

Det märks att Edward Blom kommit till Almedalen digitalt, hans inlägg i sociala medier blir ofta mycket delade. Hans arga tweet efter att ha blivit utkörd från ett mingel för att hans son druckit läsk i ett vinglas har retweetats mest under onsdagen. I övrigt är det fortsatt mycket engagemang för i integrationsfrågan och inlägg från extremhögern som engagerar på Twitter.

Migrationspolitik är som sagt ett fortsatt populärt ämne i de sociala kanalerna och en av de mest använda hashtagsen under politikerveckan. Bostadspolitik seglade under onsdagen upp på listan, men i topp ligger fortfarande organisationen Fler unga med 400 inlägg som taggats med deras hashtagg.

Edward Blom engagerar mest även på Instagram precis som vanligt här i Almedalen, denna gång i form av en vacker solnedgång över Visby. Att selfies med Petter Stordalen är populärt även i år har vi sett bevis på under veckan men nu även på listan över de mest gillade Instagrambilderna. Även en bild på Annie Lööfs fotbollsengagemang i en Sverigetröja under matchen får många likes.

Mest omnämnd under Liberalernas dag blev såklart Jan Björklund. NMR nämns fortsatt mycket och Fler unga syns även på denna topplista.

Tidigare studier har visat att känslor i inlägg påverkar hur delade och likeade det blir. Under Almedalsveckan ser vi att negativa tweets får i snitt 33% fler retweets än positiva. När det gäller likes, så är skillnaden ännu större där negativa tweets har hela 59% fler likes än positiva.

Denna skillnad är tydligast på just Twitter, som har betydligt större andel negativa inlägg än till exempel Facebook och Instagram.

 

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *