Kejsarsnittsguiden


Under 2018 lanserar jag tillsammans med två andra grundare appen Kejsarsnittsguiden. En app om kejsarsnitt för dig som funderar på, har eller ska göra kejsarsnitt. Appen innehåller fakta, statistik, forskning, information om återhämtning, träningsvideos för gravida och för dig som gjort kejsarsnitt samt en podcast där jag även är programledare.

Om appen

Appen Kejsarsnittsguiden svarar på de frågor som grundarna själva hade inför och efter deras kejsarsnitt, samt de vanligaste googlade frågorna om kejsarsnitt.

Appen består av fyra delar: Fakta, Återhämtning, Träning och Podcast.

Faktadelen baserad på information och publikationer från Socialstyrelsen, Sveriges kommuner och Landsting, SKL, Svenska Läkaresällskapet, Svenska barnmorskeföreningen, Statens beredning för medicinsk och social utvärdering, SBU, samt publikationer på PubMed. I dagsläget finns inte något samarbete med någon vårdinstans, men informationen i faktadelen har granskats av läkare och annan vårdpersonal för att säkerställa att den är korrekt.

Återhämtningsdelen tydliggör hur kroppen återhämtar sig tiden efter operationen. Den här delen personanpassas om användarna angett operationsdatum i appen.

Träningsdelen består av videos med träningsövningar som är anpassade för olika tidpunkter, både under graviditeten och efter ett kejsarsnitt. Den här delen personanpassas om användarna angett operationsdatum i appen.

Kejsarsnittsguidens podcast finns i appen, men kan även lyssnas på i bland annat iTunes. Här intervjuar en av grundarna, Karin Bäcklund, olika experter inom kejsarsnitt för att djupdyka inom olika ämnen samt träffar både kända och mindre kända personer som genomgått kejsarsnitt.

Kejsarsnittsguidens grundare: Karin Bäcklund, digital strateg, Pernilla Printzell, legitimerad kiropraktor och Alexandra La Placa, entreprenör.

Om grundarna

Grundarna av Kejsarsnittsguiden har själva gjort kejsarsnitt av olika anledningar, men som alla upplevde en brist på information både innan och efter deras operationer. Tillsammans har de tagit fram en tjänst som de själva hade velat haft. Kejsarsnittsguiden tillgängliggör och samlar information och kunskap om kejsarsnitt för de som ska, funderar på eller har gjort operationen.

Grundarnas samlade erfarenhet och kompetens inom digital kommunikation, marknadsföring, sälj, kiropraktik och träning möjliggjorde appen.

Hitta appen